Geschiedenis

Ken jij de flipperkasten nog waar je het balletje met een biljartkeu in het spel bracht? De eerste flipperkast is in 1870 ontworpen door Montague Redgrave. Deze flipperkasten uit de 19e eeuw, waar de bal met een veer in het spel gebracht werd, zijn niet meer te vergelijken met de flipperkasten van deze tijd. Op dit moment zijn de flipperkasten uitgerust met elektronische snufjes en leuke geluiden.

In 1931 is de eerste automatische flipperkast ontworpen door het bedrijf Automatic Industries. Door een munt in te werpen kon de speler door een druk op de knop de bal zelf in het spel brengen. In 1947 kreeg de flipperkast een nieuwe optie erbij, namelijk flippers. Met deze flippers heeft de speler de mogelijkheid om de bal terug te kaatsen in het spel. Deze werden in 1956 uitgebreid met de multi-ball feature. Met deze optie heb je de mogelijkheid om met meerdere ballen tegelijk te spelen. In de jaren 70 werden de elektromechanisme speelkasten vervangen door de elektronische speelkasten. De flipperkasten kregen technische snufjes zoals digitale display en leuke geluiden.

De opeenvolgende jaren werden de flipperkasten steeds moderner, met als hoogtepunt de jaren 90. Op de digitale display werd niet alleen de score vermeld maar ze werden ook gebruikt voor kleine filmpjes, animaties en zelfs spellen. Flipperkasten met videoschermen zijn sinds deze tijd niet meer weg te denken. Op dit moment staan in de casino's, cafés en cafetaria's flipperkasten van vele thema's en moderne modellen. En net als de bekende online gokkasten zijn ook flipperkasten in het heden ook online als flash versie te spelen.