Speelautomaat familie

De Speelautomaat Stamboom

Elke familie heeft zo zijn eigen stamboom, dit geld ook voor de flipperkast. Ben jij namelijk al bekend met de familie van de Pinball of Flipperkast? Hieronder vind je een leuke uitleg over deze wereldberoemde familie die wel houdt van spelletje. Nu komen we meteen uit bij de overkoepelende naam van deze familie genaamd: speelautomaten. Heel simpel je kunt er op spelen!

De Flipperkast heeft verschillende familieleden namelijk de fruitautomaat, flipper, gokkast, jackpot en de trekkast. Maar niet elke flipperkast is 'familie' van de speelautomaten zo zijn worden de machinale kasten niet gerekend tot de flipperkast familie. Deze kasten komen uit de jaren 70. Deze lijken meer op een gokkast dan een daadwerkelijke flipperkast. Vandaar dat deze niet bij de familie behoren.

Speelautomaat overeenkomsten

Een speelautomaat is dus ingericht op één spel en dat is bij de beide familieleden het geval. Het verschil tussen een fruitautomaat of gokkast met de flipperkast is vrij eenvoudig.

Definitie: speelautomaat. Apparaat / toestel, ingericht voor beoefening van 1 spel, dat bestaat uit een door de speler geactiveerd signaal hetzij mechanisch, elektrisch of elektronisch. Resultaat kan zijn : middellijke of onmiddellijke uitkering van prijs of bonus maar ook het recht om langer gratis verder te kunnen spelen. Onder deze categorie vallen dus alle automaten ook de videoautomaten. Zie voor een uitgebreidere beschrijving en historie ook de website over de online gokkast van Onlinegokkast.Com. Hier is alles over de gokkast te vinden.

Verschil met speelautomaten

Een kansspel zoals een fruitautomaat is dus geen behendigheids automaat is, fruitautomaten en gokkasten vallen onder deze categorie. Het grote verschil tussen behendigheidsautomaten en kansspelautomaten is dat de laatste categorie wel uitbetaalt bij winst. Daar waar het bij flipperkasten en arcade machines draait om een te behalen einddoel; (de oude computers games zoals Streeftfighter, Mortal kombat of Obelix & Asterix) bij deze games in de vorm van een behendigheidsautomaat is het namelijk de bedoeling om het spel uit te spelen / een highscore te behalen. Winnen betekent of kan dan leiden tot een eervolle vermelding in de betreffende arcade kast en/of gratis nogmaals spelen (soms op een hoger niveau). Dergelijke speelautomaten betalen in de regel dan ook nooit uit, anders dan spellen als Club2000 en Random Runner.

De ontwikkelingen van het internet hebben echter niet stilgestaan en hierdoor zijn er legio behendigheidsspellen online te spelen waar wel degelijk geld mee te verdienen valt via internet. Bij gokmachine speelautomaten draait het hier altijd om. Het maken van winst & die eigenschap is tot op de dag van vandaag ook door de ontwikkelingen van het internet eigenlijk onveranderd gebleven. Het enige verschil is dat men via internet deze automaten ook gratis kan uitproberen. Uiteraard is dan winst maken/geld uitgekeerd krijgen onmogelijk.